Zetel voor Volt!

Persbericht

Eerste zetel voor Europese partij Volt

Nieuwkomer verovert zetel bij eerste deelname Europese Parlementsverkiezingen

Berlijn, 27 mei - De Europese partij Volt heeft bij de verkiezingen voor het Europees Parlement zijn eerste zetel gehaald. De Duitse mede-oprichter van Volt, Damian Boeselager, zal vanaf juli alle afdelingen van Volt vertegenwoordigen in het Europees parlement.

Volt voerde de afgelopen maanden campagne in acht landen om zo als pan-Europese politieke partij zetels te bemachtigen in Brussel. Door als eerste partij met hetzelfde programma mee te doen in meerdere Europese lidstaten wil de partij, die slechts twee jaar geleden is opgericht, stappen zetten naar een echte Europese politieke ruimte.

Boeselager: "Met deze zetel zet Volt zich in voor alle Europeanen. Dit is daarmee een belangrijke eerste stap om de EU te hervormen, zodat mensen meer inspraak hebben en we samen de grote uitdagingen van deze tijd aan kunnen pakken."

Volt deed mee aan de Europese verkiezingen in België, Bulgarije, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland kwam Volt dichtbij een zetel met 1.9 procent van de stemmen.

Reinier van Lanschot, lijsttrekker van Volt in Nederland: “Wij zien dit als een enorme mijlpaal voor de Europese democratie. Volt aanhangers uit verschillende landen zien hoe dan ook dat het programma waar zij achter staan, een stem krijgt in het Europees Parlement. Ook als Volt geen zetel heeft behaald in jouw land, is het programma terug te zien door de zetel uit Duitsland.”

De komende tijd besluit de partij bij welke Europese fractie zij aansluit. Verder staat in heel Europa het oprichten van nieuwe lokale teams hoog op de agenda en in Nederland beginnen de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.  

Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met Jasper Munnichs via 06-48254393 of jasper.munnichs@volteuropa.org.