Voorrang aan Veiligheid

Vrede en veiligheid waren ooit de grote beloftes van de Europese Unie. Tegenwoordig staat het thema weer bovenaan de agenda door verschuivingen op het wereldtoneel. Met de VS als minder betrouwbare partner en landen als China en Rusland die aan invloed winnen, moeten we onszelf beter kunnen beschermen. Geen enkel Europees land heeft alleen een kans tegen militaire grootmachten zoals Rusland. Maar samen kunnen we dit wel!

  • Europees leger: Alleen door samen te werken met andere lidstaten, kunnen we onze binnenlandse veiligheid in de toekomst blijven garanderen. De oprichting van een Europees leger maakt de EU weer een geloofwaardige speler op het wereldtoneel.
  • Europese bestrijding criminaliteit en terreur: Criminaliteit en terreur maken dankbaar gebruik van open grenzen en gebrek aan samenwerking. Volt wil het huidige Europol veranderen in een federale politiemacht die grensoverschrijdende misdaad en terrorisme bestrijdt.
  • Privacy: Strenger en intensiever toezicht op veiligheid van persoonsgegevens bij bedrijven en instituten. Meer transparantie in opgeslagen gegevens en hoe die worden gebruikt.