Volt Uitgeroepen tot EuroNederlander van het Jaar

Den Haag, 19 december 2018 - De Europese Beweging heeft Volt Nederland uitgeroepen tot EuroNederlander van het jaar. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan Nederlanders die Europa actief onder de aandacht hebben gebracht en met hun inzet en activisme anderen hebben geïnspireerd.

"Wij zijn erg dankbaar en trots op de duizenden vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen," aldus Reinier van Lanschot, lijsttrekker van Volt Nederland. "Deze opsteker motiveert ons om nog harder aan de bak te gaan om de Europese politiek te hervormen en zo te kunnen bouwen aan een eerlijk en duurzaam Europa."

De andere genomineerden waren:

Uit het juryrapport
De Volt jongeren zijn van de Erasmus generatie en willen vooruit. Ze hebben besloten niet te wachten tot de grote kluwen van samenhangende uitdagingen in de wereld en in Europa door iemand anders of door de instituties wordt opgelost. Ze willen zelf aan de bak. Het enthousiasme waarmee deze – vooralsnog volledig vrijwillige – organisatie mensen tot in de late uren weet te mobiliseren voor een betere toekomst wekt grote waardering. Volt’s werkwijze is vanaf dag 1 pan-Europees… en dat blijkt dus te kunnen.

Inmiddels heeft Volt 20.000 aanhangers, van wie 1200 in Nederland, en zijn in 12 Europese landen politieke partijen opgericht om mee te doen aan Europese verkiezingen van mei 2019. Van Lanschot: "Volt wil de grote uitdagingen van deze tijd aanpakken samen met de andere lidstaten. Dit kan alleen als we Europees gaan denken, het nationale belang voorbij. Volt wil wat het beste is voor alle Europeanen."

Meer informatie
Jasper Munnichs
Public Relations Volt Nederland
+31 6 48254393
jasper.munnichs@volteuropa.org