Volt Genomineerd voor EuroNederlander Award

De Europese Beweging Nederland maakte vandaag de nominaties bekend voor de EuroNederlander van het Jaar Award 2018. De online wedstrijd voor deze Award loopt van 6-16 december 2018. De uitslag en uitreiking van de Award vinden op 19 december om 17.30 plaats in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, in Den Haag.

De prijs wordt uitgereikt aan Nederlandse particulieren of organisaties die opmerkelijke bijdragen aan het Europese debat hebben geleverd. Of aan hen die anderszins de levendigheid in Europa hebben gestimuleerd.

Voorzitter van Volt Nederland Reinier van Lanschot

“Een jaar geleden begonnen we Volt Nederland. Wat begon met enkele vrijwilligers, groeide via tientallen naar honderden uit tot een organisatie met meer dan 1150 leden. Deze nominatie is een erkenning voor het werk van al deze vrijwilligers en motiveert ons om door te gaan tot de Europese Unie echt verbeterd is.

EBN over Volt

Het afgelopen jaar is door heel Europa een beweging van jongeren opgestaan die zichzelf in sneltreinvaart als nieuwe progressieve beweging voor Europa presenteren. Met zes samenhangende kernagenda’s (Burgeremancipatie, Slimme Staat, Echte Gelijkheid, Economische Renaissance, Wereldwijde Balans, Hervorm en Versterk de Europese Unie) heeft Volt al vele harten veroverd van mensen die met Europa vooruit willen: niet op een eiland, maar midden in de wereld en met het oog op de toekomst.

Uit het juryrapport

“De Volt jongeren zijn van de Erasmus generatie en willen vooruit. Ze hebben besloten niet te wachten tot de grote kluwen van samenhangende uitdagingen in de wereld en in Europa door iemand anders of door de instituties wordt opgelost. Ze willen zelf aan de bak. Het enthousiasme waarmee deze – vooralsnog volledig vrijwillige – organisatie mensen tot in de late uren weet te mobiliseren voor een betere toekomst wekt grote waardering. Volt’s werkwijze is vanaf dag 1 pan-Europees… en dat blijkt dus te kunnen.”

De Europese Beweging Nederland (EBN) is een netwerkorganisatie van burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De EBN heeft 600 betalende leden en enkele tientallen aangesloten organisaties. De EBN functioneert als een Europa platform. Wat ons bindt is een betrokkenheid bij het Europese integratieproces en de overtuiging dat we de toekomst van Europa zelf mede gestalte kunnen geven.

Stem nu op Volt Nederland voor Euronederlander van het jaar!