Volt Europa Lanceert Europese Campagne in Amsterdam

Eerste pan-Europese partij start opmars naar Brussel

Amsterdam, 21 oktober 2018 – Volt Europa komt naar Nederland. De eerste pan-Europese politieke partij, met 15.000+ aanhangers actief in alle EU-lidstaten, houdt een Europese vergadering op 27 en 28 oktober 2018.

"Volt is de eerste échte Europese partij, opgericht om de huidige Europese politiek op te schudden en een positief antwoord te bieden op het groeiende populisme," stelt Reinier van Lanschot, partijvoorzitter van Volt Nederland. In korte tijd hebben meer dan 15.000 leden zich aangesloten, van wie al bijna 1000 in Nederland. Ook heeft Volt inmiddels in negen andere Europese landen een officiële politieke partij opgericht.

Lancering van de Europese campagne
In het weekend van 27 en 28 oktober zal Volt Nederland ruim 400 leden uit heel Europa verwelkomen in Amsterdam. Volt leden zullen dan stemmen op de Amsterdam Declaration, het verkiezingsprogramma waarmee in zoveel mogelijk Europese landen campagne zal worden gevoerd in de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen. Verder worden workshops gehouden en vindt op zaterdag een publieke manifestatie plaats: Empowering Europe. Er wordt gelopen van het KIT naar het Beursplein, waar de campagne officieel van start gaat.

Een beter, sterker en daadkrachtiger Europa
Volt bouwt aan een pan-Europese partij die in verschillende Europese landen met een eenduidig programma mee wil doen aan zowel Europese, nationale als lokale verkiezingen. "Burgers voelen zich niet gehoord, er is behoefte aan inclusiviteit en democratische vernieuwing," aldus Van Lanschot. "Volt wil het kapotte EU systeem repareren, van Europa 's werelds grootste stuwende kracht maken en bouwen aan een modern, progressief Europa."

Zaterdag 27 oktober
De Europese vergadering in Amsterdam is een uitgelezen kans voor journalisten en geïnteresseerden om kennis te maken met Volt Europa, Volt Nederland en het verkiezingsprogramma. Op zaterdag 27 oktober om 1 uur is een persconferentie, gevolgd door mogelijkheden tot interviews en de manifestatie.

Neem voor vragen of verzoeken tot interviews contact op via het onderstaande nummer.

Meer informatie:
Jasper Munnichs
Public Relations Volt Nederland
+31 6 48254393
jasper.munnichs@volteuropa.org