Verkiezingsdebat Europa - Met vrouwelijke kandidaten

Stem op een Vrouw en #ProveThemWrong organiseren samen een verkiezingsdebat met vrouwelijke kandidaten voor het Europees Parlement. In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei gaan deze vrouwelijke politici met elkaar in debat over hun plannen voor Europa.

HET PROGRAMMA
In drie rondes gaan de kandidaten de verkiezingsstrijd aan. We kiezen stellingen rond thema's die belangrijk zijn voor jonge generaties, zoals klimaat, migratie en inclusie.

De moderator is Dionne Abdoelhafiezkhan. Vrouwelijke spoken word-artiesten van De Vrouwenkamer Rachel Rumai en Marrilou Louwaard laten hun creatieve licht over de avond schijnen.

VROUW EN JONG
Ieder politiek orgaan heeft baat bij vertegenwoordigers die zijn inwoners goed representeren. In het Europees Parlement is echter maar 36 procent van de parlementariërs vrouw. Meer dan 55 procent van de parlementsleden is 55+, en minder dan 5 procent is 35 jaar of jonger.
Om dit te veranderen is het belangrijk dat kiezers kennismaken met jonge, vrouwelijke kandidaten. Wij bieden hen tijdens dit debat een podium.

Genodigde partijen zijn (op alfabetische volgorde): CDA, D66, DENK, GroenLinks, Partij van de Arbeid (PvdA), Partij voor de Dieren, SP, Volt Nederland en VVD. De deelnemende politici worden in dit event bekendgemaakt.

---
Tickets zijn 6 euro. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door OBA Amsterdam, die haar locatie beschikbaar stelt.

When?

May 15, 2019 at 7:30pm - 10pm

Where?

OBA Amsterdam
Oosterdokskade 143
Amsterdam 1011 DL
Netherlands
Google map and directions
TICKETS
€6,00 EUR · Purchase tickets