Update bestuursvergadering 03 september 2019

Gister was er weer een bestuursvergadering. Deze keer allemaal vanuit ons eigen huis via Google meets.

We hebben kort stilgestaan bij het heugelijke nieuws dat wij sinds maandag als Volt Nederland lid zijn van Volt Europa. Hiermee zijn we weer een stap dichter bij het creeren van een echte Europese partij. Met Volt Nederland zijn inmiddels ook ongeveer 400 Nederlanders lid geworden van Volt Europa. Heb je het nog niet gedaan, doe dit dan voor 11 september. Daarna kan je wel nog lid worden uiteraard, maar heb je geen stemrecht tijdens de GA in Sofia (ter plekke of digitaal).

Tijdens de vergadering hebben we teruggekeken op de ALV en het congres van afgelopen zaterdag. Het bestuur is erg positief over de dag en heeft veel enthousiaste feedback gekregen: algemeen geweldig georganiseerd door team Rotterdam, beter kaartjes/incheck systeem, meer interactie door de workshops, beter format met moderator, de mooie livestream e.d. Daarnaast zijn er echter nog genoeg punten ter verbetering. Het bestuur heeft op de dag zelf al goede feedback gekregen zoals het duidelijker opdelen van het formele (voor veel mensen saaie) gedeelte en het energieke gedeelte, van te voren ophalen van vragen over de stukken, en het zoeken naar andere manieren van vooraf informeren (stukken worden weinig bekeken).

Alle feedback wordt meegenomen en er zal nog door het lokale team een formulier gestuurd worden om feedback op te halen bij de aanwezigen. Ook de goede punten en vragen die aan bod zijn gekomen tijdens het bespreken van de stukken worden meegenomen, dank daarvoor!

Daarnaast hebben we vooral stilgestaan bij alle teams die er zijn en moeten komen. We hebben uitgebreid de status van de teams besproken en bekeken waar we het meest mensen nodig hebben zodat de vacatures die online komen het meeste effect hebben.

Tot zover de korte terugkoppeling uit de bestuursvergadering.

Groet, namens het bestuur,

Jason