Update bestuur februari 2020

Het is weer tijd voor een korte update uit de bestuursvergaderingen. We doen dit in de vorm van een korte samenvatting op de blog om jullie laagdrempelig mee te nemen in de bestuursvergaderingen. Voor meer info kan je ook altijd in de notulen kijken.

Dit was de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling. Welkom Emmy als nieuw verkozen bestuurslid!!

Naast de andere samenstelling van het bestuur zijn er nog een aantal andere belangrijke zaken die gaan veranderen. Laurens zal na zijn vakantie niet meer fulltime voor Volt werken, dus hij zal minder beschikbaar zijn. Jason zal zijn secretaristaken aan Liping overdragen, zodat hij andere gaten op kan vangen binnen het bestuur. Zij zal voortaan de notulen e.d. voor jullie schrijven. Daarnaast hebben we nog 4 open plekken in het bestuur. Wil je graag het bestuur komen versterken? Meld je dan aan. Meer info op de vacaturepagina.

Tijdens de vergadering hebben we stilgestaan bij het traject dat de kancie nu ingaat. Ze gaan met 8 personen vol energie aan de slag. Om ze zo goed mogelijk op gang te helpen, hebben we ze een overzicht gegeven van de grootste mijlpalen die de komende tijd voor ons liggen. Zij komen aanstaande zondag voor het eerst samen om aan de slag te gaan.

Daarnaast hebben we de data voor de aankomende congressen vastgelegd. Op 6 juni en op 19 september. Meer informatie volgt later maar zet het vast in je agenda. Ook hebben we besloten dat we op 6 juni niet alleen de lijsttrekker, maar ook de andere van de top 6 kandidaten zullen verkiezen. Op die manier hebben zij voldoende tijd om zich voor te bereiden op de campagne, echt een team te worden en bekendheid op te bouwen. En mocht het kabinet vallen, hebben we ze ook al klaar staan.

Tijdens het terugkijken op een mooi congres hebben we ook stilgestaan bij een initiatief van onze leden. Zij willen geld inzamelen en doneren aan Volt, speciaal voor het betalen van de voorzitter/lijsttrekker zodat hier toch een vergoeding voor mogelijk is. We zullen uitzoeken hoe dit precies uitgevoerd kan worden. Wil je hier ook aan bijdragen, of op een andere manier financieel helpen? Neem dan contact op met joris.vanoppenraaij@volteuropa.org. Als we het dan toch over de financiën hebben: de meeste incasso’s voor de contributie 2020 zijn getrokken, dus dat zie je als het goed is op je afschriften terug ;) Veel dank voor jullie steun!

Groet vanuit het bestuur,
Jason