X

VOLTVERTEGENWOORDIGERS GEZOCHT

Run for Volt

Volt gelooft in een nieuwe vorm van politiek, waar iedereen mee kan doen! Daarom zoeken we gedreven en gemotiveerde mensen met een gezonde dosis lef! Ben jij dit? Meld je dan nu aan. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

Wie zoeken we?

Mensen met lef en daadkracht!

Run for Volt is voor mensen met een dosis moed en lef die willen dragen aan de politiek en het anders willen aanpakken. Je maakt je zorgen over de politiek van nu, over de toekomst en je bent voor het behoud en versterken van Europa. Maar je bent ook pro-actief en houdt van aanpakken. Iedereen is welkom om zich in te schrijven voor het programma! Politieke ervaring is niet nodig wel doorzettingsvermogen.

Wat kun je verwachten?

Run for Volt is een trainingsprogramma wat je kennis laat maken met en inzicht geeft in de Nederlandse en Europese politiek. Daarnaast oefen je met vaardigheden zoals het voeren van een gesprekken, onderhandelen en presenteren. Kortom: kennis, vertrouwen en technieken zodat jij van jezelf kan laten horen in de politieke arena.
Samen met gelijkgestemden gaan jullie kennis maken met politieke dossiers, inzicht krijgen in jezelf en jouw eventuele rol in de politiek.
Voor meer informatie over de inhoud van het programma kijk onderaan de pagina.
De kosten voor dit trainingsprogramma bedragen €90 voor Voltleden, €120 voor niet-leden.
Vragen? Mail naar runforvolt@voltnederland.org.

Waar letten wij op?

Motivatie, het vermogen om te verbinden, teamwork, optimisme, enthousiasme, van aanpakken houden en ook de openheid om zich te laten coachen.

Op basis van de motivatie, niet de ervaring, stellen wij een groep van 30-50 deelnemers samen die samen het programma zullen doorlopen.
Aanmelden kan t/m 30 november 2019.

Welke momenten moet je vrijhouden?

Als alle aanmeldingen binnen zijn, begint de selectie. Op de selectie speeddate avond kunnen wij kennis maken met jou en jij met Volt!
Mocht je door de selectie komen, volgen er 4 trainingsmomenten:
 • Een kick-off, waar je de rest van de Run for Volt groep kunt ontmoeten
 • Trainingsweekend 1: 11 & 12 januari
 • Trainingsweekend 2: 8 & 9 februari
 • Trainingsweekend 3: 7 & 8 maart
De data voor de speeddates en de kick-off worden zo snel mogelijk met je gedeeld.

Wat doe je tijdens de trainingsweekenden?

De inhoud van de trainingen zal een combinatie zijn van theoretische kennis en het ontwikkelen van vaardigheden. Belangrijk is dat je tijdens deze dagen in aanraking komt met wellicht voor jou
onbekende onderwerpen en je gaat oefenen met soft skills. Het Run for Volt programma is een kennismaking met Volt en de politiek, verdere verdieping en intensieve begeleiding volgt binnen de Volt Academy.

Waar wij ons in het Run voor Volt programma op zullen richten is drieledig;

 1. Kennis over Volt
  1. Organisatie
  2. Missie, visie
  3. Waarden
 2. Politiek inzicht
  1. Nederlands landschap (Binnenhof dossiers)
  2. Europees landschap (Europa, EU, onze plek in de wereld)
 3. Vaardigheden
  1. Debatteren
  2. Onderhandelen
  3. Presenteren (elevator pitch, enz.)
  4. Dialoog voeren (luisteren)
De trainingen zullen afgerond worden met gesprekken om te kijken hoe jij je verder wil ontwikkelen en hoe Volt jou bij de volgende stap kan helpen. Op basis daarvan kijken wij per persoon welke verdere trainingsplannen gemaakt moeten worden en kijken we samen naar welke rol jij op je zou willen nemen en hoe we dat vorm kunnen geven.

Waarom Run for Volt?

In 2016 stemden de Britten over de Brexit. De uitslag schudde veel Europeanen wakker. De manier waarop de stemming vorm was gegeven, de campagne en het chaotische proces wat volgde (en nog steeds bezig is) liet duidelijk zien dat het tijd is voor nieuwe politiek. Overal in Europa stonden mensen op om zelf voor verandering te zorgen, in plaats van hoofdschuddend toe te kijken. Volt werd opgericht en begon door heel Europa te groeien. Aangejaagd door honderden vrijwilligers die geloven in een nieuwe vorm van politiek waar iedereen mee kan doen, in ‘people powered politics’.

In 2019 plukten we de eerste vruchten van het harde werk toen Volt haar eerste zetel in het Europees Parlement won en één van de grondleggers van beweging, Damian Boeselager, lid werd van dit belangrijke Europese orgaan.

In dezelfde periode ontstond er een politieke verschuiving in de VS door het lef van een andere groep niet-politiek ervaren mensen. Zij durfden zich kandidaat te stellen omdat ook zij de noodzaak zagen van besluitvorming weer dichter bij de mensen te brengen. Justice Democrats was de organisatie die deze groep mensen hielp. De organisatie stelde zich tot doel om buiten de bekende politieke vijver te werven, om daarmee een nieuwe soort politiek mogelijk te maken waarbij de gewone burger weer een stem krijgt. Vanuit deze beweging kreeg Alexandra Ocasio-Cortez haar plek in het Congres en maakt op dit moment furore in de Amerikaanse politiek. Haar intrede was een echte ‘people powered campaign’.

Vanuit Volt zijn wij overtuigd dat wij ook in Nederland deze beweging in gang kunnen zetten. Om mensen op te roepen die zich verantwoordelijk voelen om bij te dragen maar niet weten waar ze moeten beginnen. Daarmee gaat Run for Volt hen helpen.