Roos Habets

Mijn naam is Roos Habets, 24 jaar oud en ik woon in Utrecht. Momenteel volg ik de master ‘Internationale betrekkingen’ aan de Universiteit van Utrecht.

Een open, vreedzame en gelijkwaardige samenleving is niet vanzelfsprekend. Ik zet me in voor Volt zodat ik een sterk, energiek en progressief geluid kan laten horen.
Volt is een partij die de Europese politiek dichter bij de burger wil brengen. Het is een positieve en nieuwe beweging waar Europa behoefte aan heeft.

Persoonlijk kwam ik er pas tijdens mijn vakken omtrent de Europese Unie achter hoe de EU precies werkt, welke bevoegdheden de EU heeft en hoe besluitvorming tot stand komt. Ik verbaasde mij dat er zoveel op Europees niveau wordt besloten, terwijl er zo weinig mensen zijn, die zich er daadwerkelijk mee bezig houden en hier weet van hebben. Europese politiek voelt als iets wat ver bij mensen vandaan staat. Het percentage studenten dat kwam opdagen bij de vorige EU verkiezingen was nog lager dan het landelijk gemiddelde van 37%. Dit moet veranderen! 

Woonplaats: Utrecht
Geboorteplaats: Boedapest, Hongarije
Geslacht: Vrouw