Reinier van Lanschot Lijsttrekker Volt Nederland

Volt Nederland kiest lijsttrekker voor Europese verkiezingen

Den Haag, 15 december 2018 - Volt Nederland heeft Reinier van Lanschot gekozen als lijsttrekker. De moederpartij Volt Europa wil in zeker dertien landen meedoen aan de Europese verkiezingen van mei 2019. In Nederland moeten twee zetels gehaald worden.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Volt Nederland konden ruim 150 mensen hun stem uitbrengen op drie kandidaten, Chris Luth, Laurens Dassen en Reinier van Lanschot. Met een meerderheid van de stemmen werd Van Lanschot al in de eerste ronde verkozen. Van Lanschot: "Vandaag is een mooie mijlpaal voor Volt. Samen met alle Volters ga ik me volledig inzetten om vanuit Europese samenwerking uitdagingen als klimaatverandering, de groeiende ongelijkheid en het functioneren van de EU grondig aan te kunnen pakken."

De 29-jarige Van Lanschot zei in september zijn baan op bij Ahold Delhaize om voltijds aan de slag te gaan voor Volt. Van Lanschot: "Volt biedt als Europese partij een nieuw perspectief. Wij gaan nationale belangen voorbij en doen wat het beste is voor alle lidstaten. Een stem voor Volt is een stem voor Europa."

Volt werd in 2017 opgericht omdat het nationale partijen niet meer lukt om de belangrijkste uitdagingen aan te gaan. Volt wil de systeemfouten uit de politiek halen en hiermee het gras wegmaaien voor de voeten van de populistische partijen. Inmiddels hebben ruim 17.000 Europeanen zich aangesloten, waarvan 1100 in Nederland. Naast Europese, wil Volt meedoen aan nationale, regionale en lokale verkiezingen.

Naast de lijsttrekker werden ook een deel van de lijst en het nieuwe bestuur gekozen. Een aantal plaatsen van de lijst zijn open gehouden om ruimte te bieden aan meer vrouwen. In maart wordt de rest van de lijst bekendgemaakt.

Meer informatie:

Jasper Munnichs
Public Relations Volt Nederland
+31 6 48254393
jasper.munnichs@volteuropa.org