Reinier van Lanschot

Lijsttrekker

Er is behoefte aan constructieve ideeën. Die ideeën heeft Volt. Ik wil helpen die ideeën in de praktijk te brengen. Mijn naam is Reinier van Lanschot en ik ben lijsttrekker van Volt in Nederland.

Ik ben 29 jaar geleden geboren in Frankrijk en opgegroeid in de omgeving van Haarlem. Na mijn studie rechten in Utrecht en Amsterdam, heb ik gewerkt voor een startup die StartFlex heet en juridische dienstverlening innoveert. Daarna heb ik vier jaar voor Ahold gewerkt, in een winkel in Lelystad en op de commerciële afdeling van Albert Heijn. Daarmee ben ik gestopt om fulltime als vrijwilliger voor Volt aan de slag te gaan. Ik ben sinds december 2017 actief bij Volt, omdat ik geloof dat een andere manier van samenwerken nodig is om effectieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag.

Hiervoor ben ik nooit echt politiek actief geweest, omdat ik geen noodzaak voelde. Door globalisering zijn de grootste problemen vandaag de dag grensoverschrijdend. De opkomst van nationalistische partijen zorgt er juist voor dat we die problemen niet gaan oplossen. De bestaande politieke partijen hebben daar geen antwoord op. Daarom voel ik die noodzaak nu wel. Het is namelijk tijd om politiek naar een Europees niveau te brengen. Het is tijd voor Volt.

Ik woon in Amsterdam, speel Powerleague voetbal met vrienden en mijn twee broers en heb een seizoenkaart bij Ajax. Snowboarden is mijn grootste hobby. Ik hou van gamen, bordspelletjes en van lezen. Met name geschiedenisboeken.

Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 7 september 1989
Geboorteplaats: Saint Germain en Laye, Frankrijk
Geslacht: Man
LinkedIn
Facebook