Power to the people

De macht teruggeven aan de burger. Ervoor zorgen dat mensen gehoord worden. Vertrouwen herstellen in de politiek. Het volk moet meer invloed krijgen in de politiek.

Sinds ik met dit proces begonnen ben kom ik dit soort kreten dagelijks tegen. Veel partijen en organisaties houden zich bezig met deze vraagstukken en ze hebben er allemaal verschillende ideeën over. Echter, over het algemeen is iedereen het erover eens dat wij, als Nederlandse en Europese burgers, meer en betere kansen moeten krijgen om invulling te geven aan onze democratie.

De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar hoe we dit doel kunnen bereiken. Daarbij heb ik ook de input die ik van verschillende leden heb ontvangen meegenomen. Het is een interessant proces aangezien veel ideeën die worden aangedragen nog niet uitgeprobeerd zijn en hoe weet je of iets werkt zonder het te proberen? Hoe zorgen wij ervoor dat we, met de kennis die wij hebben, de juiste oplossing vinden die aanslaat in Nederland en Europa en voor het beste resultaat zorgt?

De komende periode ga ik met verschillende experts in gesprek zodat zij mij meer verdieping kunnen geven over het onderwerp en zodat ze mijn uitgewerkte ideeën kunnen beoordelen. Het vraagstuk van hoe we de burger centraal stellen in een democratie is niet nieuw. Er zijn veel experts die zich hier al jarenlang mee bezig houden en ons hopelijk nieuwe inzichten kunnen geven. Vanuit de leden heb ik vaak interessante mailtjes ontvangen met ideeën en artikelen. Dit is zeer behulpzaam. Mocht jij dus ook interesse hebben om mee te denken over ‘Overheid en Democratie’, stuur mij dan een mailtje op itay.garmy@volteuropa.org.

Volt is een beweging die alleen maar voorwaarts kan bewegen als wij met z’n allen gezamenlijk nadenken over de huidige uitdagingen in onze maatschappij en hoe we die het beste kunnen oplossen. Schroom dus niet om je te laten horen en mij en andere thema-coördinatoren te contacteren!

Itay Garmy

Thema-coördinator ‘Overheid en Democratie’

Geplaatst op 2020-03-16.