Mels Klabbers

Beste Volt, Volt’ers en niet leden,

Mijn naam is Mels Klabbers. Opgegroeid in het mooie Groningen waar ik Pedagogiek gestudeerd heb. Tegenwoordig ben ik inwoner van onze prachtige hoofdstad en als klap op de vuurpijl ben ik sinds 1 december fulltime werkzaam als Community Organizer bij Volt. Dit betekent dat ik mij bezig houd met het organiseren, samenbrengen en het in kracht zetten van onze Volt teams.

Een week na de provinciale verkiezingen van 2019 zat ik te balen. De verkiezingen hadden voor een tweedeling gezorgd en er ontbrak een sterk Europees geluid. Beide baarden mij zorgen. Al balend scrolde ik door mijn dagelijkse portie social media toen ik Volt tegenkwam. Na het lezen van de “Amsterdam Declaration”, waarin de visie van Volt staat, was ik om. Het balen zetten zich om in de behoefte om deel te nemen aan dit constructieve Europese gedachtegoed en ik werd lid!

In mijn eerste maanden bij Volt heb ik mij op de Europese verkiezingen gestort. Dit doormiddel van het ondersteunen van het campagne team. Daar organiseerde ik een politieke “bokswedstrijd” op het Beursplein met onze toenmalige lijsttrekker Reinier van Landschot, plakte ik tot in den treuren Volt stickers en reisde ik met veel enthousiaste mede Volt’ers door het land om te flyeren en Volt letterlijk op de kaart te zetten. Deze ervaringen zorgden ervoor dat ik mij steeds meer verbonden voelde met Volt. Het was dan ook een logische keuze om mijzelf in te blijven zetten voor deze energieke partij! Zodoende heb ik mij kandidaat gesteld voor de functie van city-lead in Amsterdam en ben ik samen met mijn oud collega lead Marlene van Loo verkozen. Marlene en ik waren samen verantwoordelijk voor de coördinatie van de vrijwilligers in de stad en het reilen en zeilen van de lokale afdeling. Een gave tijd waarin we verder zijn gegaan met het structureren, professionaliseren en groeien van Volt Amsterdam. Vanuit deze ervaringen zet ik mij nu in als Community Organiser van Volt Nederland.

Ben jij enthousiast en denk jij wel eens na over bijvoorbeeld het opzetten van een lokaal Volt team? Zoek jij hulp bij het organiseren van een tof Volt event? Of vraag jij je gewoon af hoe je ons kan helpen het steengoede gedachtegoed van Volt uit te dragen? Aarzel niet! Stuur gerust een mailtje naar: mels.klabbers@volteuropa.org. Ik kijk er naar uit!

Vriendelijke groet,

Mels Klabbers

Community Organizer Volt Nederland

LinkedIn:https ://www.linkedin.com/in/mels-klabbers-401719114/