Laurens Dassen

#3

Graag wil ik bouwen aan een sterker en socialer Europa, die voor alle inwoners werkt. Daarom werd ik zeer enthousiast van het artikel 'Wij willen nieuwe energie in Europa brengen' (NRC, 21 feb. 2018). Een nieuwe generatie die het heft in handen neemt om de verworvenheden van de afgelopen 70 jaar te beschermen. En daarnaast uitdagingen als klimaatverandering, sociale ongelijkheid en veiligheid aan te pakken.

Ik heb altijd interesse gehad in de veranderingen om mij heen. Na de financiële crisis, was ik nieuwsgierig hoe de financiële wereld in elkaar zat en hoe deze verbeterd kon worden. Zodoende begon ik als risicomanager bij een bank. Tijdens mijn werkzaamheden daar heb ik veel internationale ervaring op kunnen doen. Daarnaast heb ik in de digitale wereld van app en web gewerkt.

Omdat Volt niet meer te combineren was met mijn baan, besloot ik om in september 2018 als fulltime vrijwilliger voor Volt Nederland aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik als voorzitter verantwoordelijk voor de organisatie van Volt Nederland en als kandidaat bezig om Volt op de politieke kaart te zetten.

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in Knegsel. Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Radboud universiteit van Nijmegen ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar woon ik samen met mijn vriendin. Naast het bezoeken van musea, kickboksen (soms:)), tijd doorbrengen met vrienden en familie, probeer ik de kunst van pianospelen onder de vingers te krijgen (tot op heden zonder succes:)).

Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 19 oktober 1985
Geboorteplaats: Eindhoven (opgegroeid in Knegsel)

Geslacht: Man
LinkedIn
Facebook