Laatste bestuursvergadering van 2010

Gister vond de 20ste en laatste bestuursvergadering van dit jaar plaats.

We hebben kort stilgestaan bij de bijeenkomst in Brussel van vorige week. Hier kwamen Volters uit heel Europa samen in het Europees Parlement op uitnodiging van onze MEP Damian. Zij kregen daar informatie over het EP, spraken met andere MEPs en bespraken hoe we de samenwerking tussen de landen onderling en met het kantoor van Damian kunnen verbeteren. Hierbij kregen de Nederlandse Volters veel positieve reacties op de aanpak en initiatieven in Nederland. Dus complimenten voor alle vrijwilligers.

Daarnaast hebben we even kort over de kerstvakantie gehad. Het is mooi om te hoeveel tijd en energie in de beweging gestoken wordt door vrijwilligers, maar het is ook belangrijk om rust te nemen. 2020 wordt een druk en belangrijk jaar voor Volt in Nederland, het is dus niet onbelangrijk om uitgerust het nieuwe jaar in te gaan zodat we er weer allemaal met frisse moed tegenaan kunnen. Het bestuur zal daarom ook, afgezien van een paar kleinere zaken, twee weken lang vakantie vieren. En wij willen iedereen vragen en aanraden dit ook te doen.

Begin 2020 hebben we ook weer twee ALVs. Eén op 18 januari puur om de statuten en hhr te bespreken (iedereen dank die bijgedragen heeft aan de verbeteringen) en een groot congres op 1 februari waarin we over de statuten en hhr zullen stemmen én waar een mooi programma wordt neergezet. Zo komen Damian (onze MEP) en Valerie (de co-president van Volt Europa) langs, kiezen we o.a. nieuwe bestuursleden en zorgen we voor allerlei workshops. Reserveer dus zsm je plekje! Dat kan hier.

Verder is er stilgestaan bij de overzichten met doelen en taken die we opgesteld hebben. Deze zullen we de komende dagen met de fulltimers bespreken (vandaag en morgen hebben we samen met hen twee introdagen) en daarna op Workplace gezet worden. Dit zodat iedereen kan zien wat de prioriteiten zijn, waaraan gewerkt wordt en waar je dus ook zelf op in kunt haken.

Uiteraard is er ook stilgestaan bij updates uit de verschillende teams, waar mooie voortgang geboekt wordt. Zo is het beleidsteam goed bezig met input ophalen in de steden, is het HR team druk met het eigen proces te verbeteren en staan er mooie communicatie ontwikkelingen voor de boeg.

Tot zover een korte update uit de laatste bestuursvergadering van 2019.

Groet, ook namens de rest van het bestuur,

Jason