Klimaat, milieu en natuur

De eerste beleidsavonden voor het thema, ‘klimaat, milieu en natuur’ zijn een feit. Het was een groot succes! Op dinsdag 26 november was ik te gast bij het stedenteam van Utrecht en woensdag 27 november ben ik bij Volt Eindhoven op bezoek geweest.

De stedenteams hebben leuke, interactieve avonden voorbereid en de opkomst was zeer goed! Aan enthousiasme geen gebrek! We hebben gepraat, gediscussieerd en geluisterd, maar we hebben vooral geprobeerd om de waan van de dag los te laten en om onze blik op de toekomst te zetten. Waar staan we met Nederland over 50 jaar? Wat heeft Volt Nederland dan gedaan voor ons klimaat, ons milieu en onze natuur? Op welke beleidsonderwerpen moet Volt Nederland zich richten om dat te bereiken?

Dit zijn vragen waar Volt Utrecht en Volt Eindhoven al antwoord op hebben gegeven en waar Volt Rotterdam zich nog over moet buigen. Over wat er is opgehaald laat ik nog niks los, want ik wil dat Volt Rotterdam zo open mogelijk antwoord geeft. Wel wil ik vertellen dat de input van Utrecht en Rotterdam zeer gevarieerd is en dat de stedenteams elkaar mooi hebben aangevuld. Er is dan ook een mooi begin gemaakt. Nadat Rotterdam ook input heeft geleverd ga ik zo snel mogelijk aan de slag om een conceptvisie te formuleren.

Er volgen nog drie inputmomenten voor mijn thema’s in december. Voor de thema’s ‘klimaat, milieu en natuur’ en ‘bouwen en wonen’ reis ik op 12 december af naar Rotterdam en op maandag 2 december blijf ik in Amsterdam om te horen hoe hier over ‘bouwen en wonen’ wordt gedacht.

Ben jij door dit verhaal ook enthousiast geworden en heb jij een visie voor Nederland? Heb jij een expertise die Volt kan helpen om zijn beleid vorm te geven? Of heb je een vraag over het proces? Stuur mij dan een e-mail op floris.eigenhuis@volteuropa.org of zoek mij op op Workplace.

Floris Eigenhuis
Thema-coördinator Bouwen en Wonen // Klimaat, Milieu en Natuur // Energie

Photo licensed under CC-BY-NC by flickr user(Foto onder CC-BY-NC-licentie vrijgegeven door jbdodane)