Fundraising: Hoe komt Volt aan haar (financiële) middelen?

Update voor het congres:

Zaterdag 31 augustus komen we in Rotterdam bij elkaar, daarbij zal de Volt Nederland strategie gepresenteerd worden.

 

Update augustus:

In de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2019 hebben we heel veel geleerd over fondsenwerving. Wat werkt wel en wat werkt niet? Is het je wel eens opgevallen dat als je naar www.steunvolt.nl gaat dat je dan met één klik kan doneren? Dit kleine trucje zorgde ervoor dat het aantal donaties per week bijna verdubbelde!  

Uiteindelijk is er meer dan €100.000,- opgehaald via de verschillende kanalen. Het slechte nieuws is dat het leeuwendeel van dit geld is uitgegeven aan de campagne en we dus weer vanaf nul moeten beginnen. 

Het fundraising team is direct na de Europese verkiezingen aan de slag gegaan om een groter team samen te stellen om de verschillende kanalen die Volt kan aanboren om financiële middelen te bemachtigen.

Volt heeft momenteel drie bronnen van inkomsten. Allereerst de contributies. Volt heeft op dit moment zo’n 1100 leden welke minimaal €30 per jaar betalen, maar gemiddeld €45,-. Wist je dat dat een ontzettend laag bedrag is? Bij de PvdA betalen leden ondanks een lage verplichte contributie van €24,- per jaar gemiddeld €100,- per jaar. Een lidmaatschap van de VVD kost zelfs minimaal €118,-! Hoewel vrijwillige verhoging van de contributie op prijs wordt gesteld, willen we de contributie bij Volt niet verhogen. Zo houden we het lidmaatschap zo laagdrempelig mogelijk. 

Daarom heeft Volt nog twee andere inkomstengroepen. Grof gezegd de kleine individuele donaties en grote individuele donaties (>€1.000,-). Wist je dat alle Volt hoofdstukken hun donaties boven de €3.000 publiceren als onderdeel van het transparantiebeleid? Hier vind je een overzicht van de Nederlandse donateurs. 

Verschillende groepen donateurs vragen om verschillende benadering. Daarom bestaat het fondsenwerving team uit enkele subgroepen die intensief samenwerken om de beweging te financieren. 

HNWI team

Het team dat zich binnen Volt Nederland gaat richten op fondsenwerving vanuit High Net Worth Individuals (HNWI) is het HNWI team. De manier waarop we dit gaan aanpakken maakt onderdeel uit van de overkoepelende strategie die op de ALV zal worden gepresenteerd.

Het team bestaat op dit moment uit 3 enthousiaste nieuwe leden die zich willen inzetten voor het succes van Volt Nederland, ondersteund door Reinier en Laurens:

  • Sam, in het dagelijks leven Business Development Manager
  • Joris, in het dagelijks leven werkend bij Water Finance Facility
  • Oliver, in het dagelijks leven Sales Director 
  • Reinier, voormalig lijsttrekker Volt Nederland
  • Laurens, voorzitter Volt Nederland

Wij hebben ons aangemeld voor dit team omdat we ons niet langer kunnen stilhouden over wat er zich op dit moment  aan problematiek in de maatschappij ontwikkelt. Daarom hebben we besloten om in actie te komen in plaats van ons te ergeren aan het nieuws van de week en te klagen bij onze buren. 

Small Donors team

Het Small Donors team houdt zich bezig met het binnenhalen van kleine donaties van onze leden en sympathisanten en stelt zichzelf continu de vraag: ‘Hoe maken we van onze donateurs onze ambassadeurs?’. Het team bestaat vooralsnog alleen uit Jasper, in het dagelijks leven een Growth Hacker. Het Small Donors team is daarom dringend op zoek naar enthousiaste mensen die de huidige leden willen activeren om Volt financieel te ondersteunen en de campagne van september mede vorm willen geven. Ervaring in fundraising, copywriting, graphic design, marketing en sales is een pré. Neem contact op met jasper.ruijs@volteuropa.org voor meer informatie!

Legal & NGOs team

Het Legal & NGOs team is een nieuw onderdeel. Wij denken dat er veel NGOs (Non-Governmental Organizations) in Nederland zijn die dezelfde doelen nastreven als het fundraising team. Dit zijn veelal stichtingen met een maatschappelijk doel dat dichtbij de doelen van Volt ligt. Om deze doelen te bereiken delen deze stichtingen subsidies uit. Door het gesprek aan te gaan met deze organisaties en projecten te identificeren die zowel de doelen van de NGO als de doelen van Volt dient, hopen wij deze stichtingen bereid zijn om een subsidie aan Volt te verlenen. Mogelijk moeten wij hiervoor ook zelf stichtingen voor oprichten, vandaar het legal aspect. Het Legal & NGO team bestaat voor nu alleen uit Caroline, in het dagelijks leven juridisch adviseur. Dit team is specifiek op zoek naar iemand met een achtergrond in notarieel recht. Neem contact op met thijs.schaap@volteuropa.org voor meer informatie!

Support team

Het support team zorgt ervoor dat de andere teams hun taken goed uit kunnen voeren door middel van strategische, administratieve en organiserende ondersteuning. Het team bestaat uit:

  • Thijs, in het dagelijks leven Investment Manager
  • Sacha, in het dagelijks leven business coach en strategisch adviseur
  • Ruud, in het dagelijks leven ondernemer
  • Joost, in het dagelijks leven IT Beheerder
  • Tom, bestuurslid namens Volt Nederland.

Gezamenlijk gaan wij de komende maanden Volt van financiering voorzien. Wil je ons helpen of heb je ideeën hoe we deze opgave kunnen aanpakken? Stuur een mailtje naar thijs.schaap@volteuropa.org!