Fundraising team (verschillende rollen)

Het fundraising team is een van de vijf pilaren onder Volt. Wij zorgen ervoor dat er resources beschikbaar zijn om alle mooie plannen van de andere teams ook daadwerkelijk uit te voeren. Zoals een wijze vrouw ooit zei; zonder poen kan je niets doen! Lid worden van het fundraising team geeft je een kans om een fantastische start te maken binnen Volt, want het fundraising team werkt nauw samen met de strategie groep en het bestuur.

Fundraising is een kunstvorm, het is een combinatie van strategie, marketing, evenement management, financiën en organisatie. Dat betekent dat er voor heel veel mensen ruimte is in het fundraising team! Ondertussen is er een team met 10 Volters actief aan de slag en zijn de eerste post-campagne-euro's al binnen.

Bekijk hier onze vacatures!

Heb je interesse om het fundraising team te versterken? Neem contact op met thijs.schaap@volteuropa.org met een korte motivatie, benoeming welke rol en een CV (LinkedIn-profiel is voldoende). Wij zijn op specifiek op zoek naar de volgende profielen:

Co-Lead Fundraising team

Als Co-Lead stuur je samen met de Fundraising lead het fundraising team aan. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat de kernteams High Net Worth Individuals, Crowdfunding en Wealth funds zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak ; het binnenhalen van financiering voor Volt! Als co-lead ben je vraagbaak voor de verschillende teams en help je de Lead om van het fundraising team een professionele organisatie te maken. Ook vorm je samen met de lead de link met het Nederlandse strategieteam en het bestuur. 
Een specifieke rol van de Co-Lead is om de banden met Volt Europa en de Europese fundraising teams te onderhouden. Daarnaast ben je actief binnen Volt Nederland (geen vereiste vooraf) en vind je snel je weg door de organisatie.  We zijn op zoek naar iemand met enige ervaring in het aansturen en motiveren van zelfstandige teams van vrijwilligers. Tijdsindicatie: 12-20 uur per week.

HNWI Lead + teamleden

De High Net Worth Individuals (HNWI) zijn de grote donoren van Volt. Wij hebben ondertussen een mooi netwerk opgebouwd en het fundraising team is al druk bezig om de banden aan te halen. Het HNWI team organiseert kennismakingen en evenementen om deze individuen het laatste stapje te laten zetten om een grote donatie aan Volt te geven. 

Lead

Als HNWI Lead zet je samen met de co-lead de lijnen uit binnen het HNWI team. Je weet wat er gevraagd wordt om een team te managen en zorgt ervoor dat we het netwerk van Volt Nederland gebruiken om in contact te komen met nieuwe HNWI's en deze te overtuigen om te doneren. Je bent makkelijk om mee te werken, weet hoofdzaken van bijzaken te scheiden en hebt bij voorkeur ervaring met fundraising. Verwachte tijdsbesteding: 8-12 uur. 

Lid

Jij ondersteunt het team in deze werkzaamheden en bent bereid om je eigen netwerk aan te spreken. Het hebben van een goed netwerk in deze wereld is dan ook een pré. Verwachte tijdsbesteding 4-8 uur. 

Wealth Funds and Legal Co-Lead + teamlid

Volt wil zich graag laten financieren door stichtingen en moet haar juridische entiteiten daarvoor anders inrichten, bijvoorbeeld door de oprichting van een wetenschappelijk bureau. Het Wealth Funds en Legal team staat onder ervaring van een ervaren juriste. Samen met haar en de rest van je team ga je pionieren hoe een politieke organisatie dit vraagstuk het beste aan kan pakken. Ervaring met de juridische kant van het opzetten van ANBI-stichtingen, een netwerk binnen de goede doelen wereld en ervaring met dit vraagstuk zijn een pré. Verwachte tijdsbesteding co-lead: 8-12 uur. Verwachte tijdsbesteding lid: 4-8 uur. 

Crowdfunding lead / co-lead + teamleden

De crowdfunding lead zet samen met de teamlead van het fundraising team de crowdfunding campagne op. Je bouwt je eigen team op en verzint de meest briljante, creatieve manieren om de vrienden van Volt en de sympathisanten van Volt over te halen om een structurele donatie over te maken. De Steunvolt.nl campagne heeft ruim €30.000 opgeleverd in campagne tijd, kan jij dat overtreffen? Ervaring in leiding geven, consumentenmarketing of het opzetten van crowdfunding campagnes is een pré. Verwachte tijdsbesteding: 8-16 uur  per week voor de lead/co-lead, zwaartepunt aan het begin. 6-8 uur voor leden. 

Local Fundraising Team lead / co-lead / teamlid

Het fundraising team is succesvol als we de kracht van het netwerk van de leden van Volt Nederland weten te gebruiken. Het belangrijkste doel van de lokale fundraising teamleden is om de fundraising acties in de stedenteams te verspreiden en de resources op lokaal niveau (netwerk, donateurs) te ontsluiten. Ook het organiseren van lokale fundraising evenementen valt hieronder. 

Lead / Co-Lead

Gezamenlijk gaan de lead en de co-lead een netwerk van lokale fundraising teamleden bij de stedenteams opzetten en rekruteren. Jullie bouwen de brug tussen het nationale fundraising team en de stedenteams. Je bent er goed in om mensen bij de organisatie te betrekken en begrijpt hoe je je teamleden activeert om resources voor het fundraising team te ontsluiten. Bij voorkeur ben je al wat langer actief voor Volt Nederland en ken je je weg binnen de partij. Verwachte tijdsbesteding: 8-10 uur, afname als het eenmaal is opgezet.

Lid

Jij bent de stem van het fundraising team op lokaal niveau. Deze rol is goed te combineren met het lidmaatschap van de andere teams of van het fundraising team op nationaal niveau. Je bent een actief lid van je stadsteam en vindt het leuk om af en toe een evenement te organiseren om fondsen te werven (ism het fundraising team). Ten tijde van de crowdfunding campagne enthousiasmeer jij iedereen in je stadsteam om mee te doen met het FUNdraisen! Verwachte tijdsbesteding: 2-4 uur per week. 

Events lead

Kan jij een goed evenement neerzetten met oog voor detail? Zijn de feestjes die jij organiseert altijd net wat leuker dan die van de buren? Heb je ervaring met het organiseren van evenementen voor >150 man/vrouw? Meld je dan aan als Events lead van het fundraising team en werk samen met alle teams om die fantastische events neer te zetten! Verwachte tijdsbesteding: 8-10 uur per week, met uitschieters in de weken voor de evenementen.