Fundraising

Volt heeft jou nodig! Fundraising campagne Volt Nederland

De Europese verkiezingen naderen snel. Dit moet hét hoogtepunt van 2019 worden! Het doel is duidelijk: 25 zetels in het Europese Parlement waarvan twee voor Volt Nederland. Om dit doel te bereiken wordt een volwaardige verkiezingscampagne georganiseerd zodat alle Nederlandse stemmers op 23 mei weten wat Volt is en waar we voor staan. Voor de verkiezingscampagne heeft Volt twee dingen nodig: enthousiaste vrijwilligers, en geld.. Veel geld! Gelukkig hebben we al veel enthousiaste vrijwilligers die graag de straat op gaan voor de campagne. Het geld... Daar wordt aan gewerkt!

Hoe gaan we dit doen?

Tijdens het Volt congres in Utrecht van 9 maart j.l. is de Volt Nederland fundraising campagne officieel van start gegaan en is de eerste € 3.000 opgehaald! Tot en met 11 april zal het fundraising team, samen met de lokale fundraising leads, evenementen organiseren om het nodige geld op te halen voor de verkiezingscampagne. Het doel: € 150.000.

Het fundraising team heeft een prachtig plan opgesteld met een crowdfunding campagne, een veiling en een fundraising diner op 11 april - met o.a. Alexander Italianer (oud SG van de Europese Commissie) als spreker - als grande finale! Daarnaast zullen alle lokale fundraising leads lokale campagnes starten en zal de meest succesvolle campagne worden beloond met eeuwige roem!

Pifworld: www.steunvolt.nl

Als crowdfunding tool en om de tussenstand in de gaten te houden zullen we gebruik maken van Pifworld. Via Pifworld kunnen mensen in een paar klikken geld overmaken, zijn de campagnes en verschillende activiteiten makkelijk te delen via social media, en wordt een overzicht gegeven van alle fundraising activiteiten en het geld dat deze activiteiten voor Volt hebben opgebracht.

Volt heeft jou nodig!

We horen je denken: “dus, hoe kan ik bijdragen aan deze prachtige fundraising campagne?!” Goede vraag! De antwoorden staan hier beneden:

  1. Doneer via Pifworld en volg de pagina: www.steunvolt.nl of maak je eigen actie aan zoals Laurens die een etentje bij hem thuis veilt.
  2. Social media: bezoek de Pifworld pagina en deel de fundraising campagnes en standaard posts via social media (Facebook, Twitter and LinkedIn)!
  3. Zet jouw netwerk in: ken je mensen die achter de idealen van Volt staan? Vraag ze om een kleine donatie met een persoonlijk berichtje! Zie hier voor voorbeeld berichtjes!
  4. High net worth individuals: heb je een familielid, vriend of vage kennis die net wat meer geld heeft om uit te geven? Informeer het fundraising team zodat we hem of haar kunnen uitnodigen voor het fundraising diner op 11 april. Tijdens het fundraising diner zal Alexander Italianer (oud SG van de Europese Commissie) de key note speech verzorgen, wordt er een Q&A gehouden met Reinier en Andrea (mede-oprichter Volt Europa) en zal als klap op de vuurpijl een veiling plaatsvinden.
  5. Items en activiteiten voor de veiling: het fundraising team is bezig met het plannen van organiseert  twee veilingen. een kunstveiling en een tweede veiling voor tijdens het fundraising diner. Heb jij (kunst) items of activiteiten met een interessant (Europees) verhaal die geveild mogen worden voor Volt? Laat het ons weten! Ter inspiratie, momenteel gaan o.a. de volgende items in de verkoop: gesigneerde boeken, een bigband optreden, een dagje golfen met een bekende Nederlander en een geheel verzorgd diner door Reinier   

Wil je het fundraising team helpen of heb je goede ideeën? Neem contact op met: fundraising@voltnederland.org!

Alvast veel dank!

Het fundraising team,

Reinier, Thijs S., Luit, Emma, Abel, Koen (Amsterdam), Laurant (Den Haag), Ilka (Groningen), Ruud (Utrecht), Cédrik (Rotterdam), Mark (Brabant), Thijs L. (leiden), Friso (Alkmaar), Rob (Baarn), Wim (Maastricht)