Veelgestelde vragen


Op volt.team/join vind je het aanvraagformulier. 

Nadat je het email adres hebt ingevuld, kan je klikken op ‘lid worden’. Zodra alle benodigde gegevens (naam, adres, e.d.) zijn ingevuld, kan je op de laatste pagina de betalingsgegevens invullen. Pas als je op akkoord drukt (lidmaatschap aanvragen), wordt het proces in gang gezet.

Op volt.team/join vind je het aanvraagformulier. 

Nadat je het email adres hebt ingevuld, kan je klikken op ‘vrijwilliger worden’. Zodra alle benodigde gegevens (naam, adres, e.d.) zijn ingevuld en je het verstuurd hebt, wordt het proces in gang gezet. Een Volter uit jouw buurt neemt contact met je op om je te ‘onboarden’ en je wegwijs te maken binnen Volt. 

Wat fijn dat je Volt wilt steunen! Op www.steunvolt.nl vind je onze meest recente fondsenwerving campagne. Als je een grote donatie wilt doen komt het fundraising team graag direct in contact. Neem dan contact op met sam.nefawa@volteuropa.org

Donaties aan Volt zijn aftrekbaar van de belasting vanwege onze ANBI status. Meer informatie kan je hier vinden.

Als je Volters in de buurt wilt ontmoeten of benieuwd bent welke leuke Volt evenementen er in Nederland georganiseerd worden, kijk dan op onze agenda op de site

De evenementen komen ook altijd op Facebook, dus door onze Volt NL pagina te volgen blijf je ook op de hoogte!

Volgens de statuten van Volt Nederland mogen leden lid zijn van een andere niet-Volt partij indien de ideeën en visie van deze partij in lijn liggen met de visie en doelen van Volt Nederland.

Het lidmaatschap kost minimaal € 2,50 per maand (€ 30 per jaar) en wordt voor de resterende maanden van het jaar berekend. De € 2,50 per maand is het minimum, iedereen mag natuurlijk meer contributie betalen. Deze optie wordt ook gegeven bij het invullen van de gegevens voor het lidmaatschap. 

Stuur een e-mail naar administratie@voltnederland.org en laat ons weten waarom je het lidmaatschap graag wilt opzeggen. Je zal een bevestiging per e-mail ontvangen wanneer jouw lidmaatschap is beëindigd.

Als je je na september 2019 aangemeld hebt voor Volt Nederland, word je automatisch lid van Volt Europa.

Was je daarvoor al lid van Volt Nederland? Dan kan je lid worden door op volt.team/join je mailadres in te vullen waarmee je je aangemeld hebt. Je krijg dan een email met een persoonlijke link. Via die link kom je bij de lidmaatschapgegevens. Controleer en bevestig deze. Aan het einde kan je aanklikken dat je ook de statuten van Volt Europa accepteert. Daarmee is je lidmaatschap aangevraagd. Het Europese bestuur zal bij de volgende vergadering je lidmaatschap bevestigen. 

De meest actuele versie van de statuten en huishoudelijk reglement van zowel Volt Nederland als Volt Europa zijn hier op de site te vinden.

Als je lid bent van Volt Nederland, dan kost het lidmaatschap van Volt Europa niets extras, je betaalt namelijk al contributie via Volt Nederland. 

Als je geen lid bent van Volt Nederland (of van een ander Volt land waaraan je contributie betaalt), dan betaal je € 30 per jaar direct aan Volt Europa.

Volt gelooft dat transparantie aan de basis ligt van vertrouwen in de politiek. Daarom geeft Volt op dit gebied het goede voorbeeld. Dit doen we o.a. met een overzicht van alle grotere donaties (boven de € 3.000 per jaar per persoon) te publiceren in onze jaarverslagen en op de site.

Ja, je kunt donaties aan Volt onder bepaalde voorwaarden dus van je belasting aftrekken. Meer info vind je hier.