Veelgestelde vragen


Algemeen

Fantastisch dat je Volter wilt worden! Het aanmeldingsformulier vind je hier: volt.team/join

Vul je e-mailadres in en klik op ‘lid worden’. Hierna vul je jouw persoonlijke gegevens in en op de laatste pagina jouw betalingsgegevens. Pas als je op de knop  ‘Meld je aan om lid te worden van Volt’ drukt, wordt het proces in gang gezet.

Ga hiervoor naar het aanmeldingsformulier: volt.team/join. Vul je e-mailadres in en klik op ‘vrijwilliger worden’. Hierna vul je jouw persoonlijke gegevens in en bevestig je de aanvraag door op ‘Become a volunteer’ te klikken. Een Volter uit jouw buurt neemt contact met je op om kennis met je te maken en je wegwijs te maken binnen Volt.

Als een jonge organisatie kunnen wij alle hulp gebruiken! Zin om mee te denken en te doen? Neem dan contact op met een van onze stedenteams en / of kijk naar onze vacatures.

Als je je na september 2019 aangemeld hebt voor Volt Nederland, word je automatisch ook lid van Volt Europa.

Was je daarvoor al lid van Volt Nederland? 

  1. Ga naar volt.team/join en vul je e-mailadres in waarmee je je bij Volt NL aangemeld hebt
  2. Je ontvangt daarna een e-mail met een persoonlijke link. 
  3. Via die link kom je bij de lidmaatschapsgegevens. Controleer en bevestig deze. 
  4. Aan het einde bevestig  je dat je ook de statuten van Volt Europa accepteert. 

Hiermee is je lidmaatschap aangevraagd. Het Europese bestuur zal bij hun eerstvolgende vergadering je lidmaatschap bevestigen en je ontvangt hierover een Engelstalige e-mail.

Je betaalt minimaal € 2,50 per maand (€ 30 per jaar), maar iedereen is welkom om een hoger bedrag te betalen. De contributie wordt voor de resterende maanden van het jaar berekend.

Als je lid bent van Volt Nederland dan betaal je niets extra, je betaalt namelijk al contributie via Volt Nederland.

Als je geen lid bent van Volt Nederland (of van een ander Volt land), dan betaal je €30 per jaar direct aan Volt Europa.

Volgens de statuten van Volt Nederland kan je ook lid zijn van een andere politieke partij, indien de ideeën en visie van deze partij in lijn liggen met de visie en doelen van Volt Nederland. Heb je hierover vragen, stuur dan een e-mail naar: bestuur@voltnederland.org.

De meest actuele versie van de statuten en huishoudelijk reglement van zowel Volt Nederland als Volt Europa zijn hier te vinden.

Als je Volters in de buurt wilt ontmoeten of benieuwd bent welke Volt evenementen er in Nederland georganiseerd worden, kijk dan op onze agenda op de site.

De evenementen komen ook altijd op Facebook, dus door onze Volt NL Facebookpagina te volgen blijf je ook op de hoogte!

Jammer dat je het lidmaatschap wilt opzeggen. Stuur hiervoor een e-mail naar administratie@voltnederland.org en laat ons weten waarom je het lidmaatschap wilt opzeggen. De datum van jouw opzeggings-mail is tevens de laatste dag van jouw lidmaatschap. Je zal een bevestiging per e-mail ontvangen.


Fundraising

Wat fijn dat je Volt wilt steunen! Op www.steunvolt.nl vind je onze meest recente fondsenwerving campagne. Als je een grotere donatie wilt doen, neem dan alsjeblieft direct contact op  met het fundraising team: ron.schoenmakers@volteuropa.org

Donaties aan Volt zijn aftrekbaar van de belasting vanwege onze ANBI status. Meer informatie kan je hier vinden. Daarnaast willen wij je erop attenderen dat donaties vanaf €3000 gepubliceerd worden op onze Transparantie pagina.

Ja, je kunt donaties aan Volt onder bepaalde voorwaarden dus van je belasting aftrekken. Meer info vind je hier.

Volt gelooft dat transparantie aan de basis ligt van vertrouwen in de politiek. Daarom geeft Volt op dit gebied het goede voorbeeld. Dit doen we o.a. met een overzicht van alle grotere donaties (boven de € 3.000 per jaar per persoon) te publiceren in onze jaarverslagen en op de site.

Jammer dat je je terugkerende donatie wilt stoppen! Je kunt een terugkerende donatie tot 56 dagen na de incasso storneren via je mobiel bankieren applicatie. Hoe dit precies werkt verschilt per bank, kijk daarvoor op de website van je bank. Stuur ons daarnaast een e-mail op fondsenwerving@voltnederland.org zodat we kunnen controleren dat de incasso daadwerkelijk is gestopt.


Tech

Voor vragen over de IT van Volt kan je altijd contact opnemen met de Tech Lead op techlead@voltnederland.org.

City Leads en andere team Leads kunnen de pagina van hun team aanpassen door contact op te nemen met de websitebeheerder op website@voltnederland.org.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld een eigen tekst of foto's plaatsen, of evenementen in hun stad op de agenda plaatsen.Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar helpdesk@volteuropa.org!