Europa in beeld

De Europese samenwerking is gebouwd op gedeelde waarden. Waarden waarnaar we in ons dagelijks leven handelen door niet door rood te rijden, door iedereen hetzelfde te behandelen en door het organiseren van verkiezingen. Waarden die onder andere werkomstandigheden en -mogelijkheden, onze gezondheidszorg, reizen, veiligheid en sociale rechten verbeteren.

Deze waarden verbinden ons door heel Europa, ook al zijn er onderlinge verschillen in hoe we die waarden voor onszelf vertalen. Volt gelooft dat onze Europese identiteit onze nationale en lokale identiteit kan versterken. Wij zien kracht in onze diversiteit en willen onze onderlinge banden aanhalen door in te zetten op wat wij delen.

Volt wil gemeenschappelijke Europese waarden verder ontwikkelen. Deze gemeenschappelijke waarden vormen de basis om met andere Europeanen samen te werken en om gezamenlijk uitdagingen op te lossen. Volt verbindt het Europese gedachtegoed met het nationale en het lokale. Wij stimuleren dialoog, koesteren de verschillende culturen en investeren in het onderwijs. Wij doorbreken de muur tussen de ogenschijnlijk tegengestelde onderlinge belangen en laten zien hoe we elkaar juist kunnen versterken en helpen verbeteren. Wij zijn nieuwsgierig en willen van elkaar leren. Alleen door elkaar te begrijpen kunnen we samen vooruit.