Elmar Theune

Ik ben er van overtuigd dat we een sterk, sociaal, duurzaam en vooral politiek Europa nodig hebben. Een Europa van en voor alle burgers van Europa. Wij zijn Europa.

Ik ben Elmar. Ik ben opgegroeid in een klein dorp in Zeeland en woon nu alweer 45 jaar in Wageningen. Daar ben ik altijd bestuurlijk of politiek actief geweest, vooral in het sociale domein. Ik heb onder andere in de gemeenteraad gezeten en ben wethouder geweest.

De laatste jaren ligt mijn hart en veel van mijn tijd bij de locale aanpak van de klimaatcrisis. Ik ben voorzitter van energiecoöperatie ValleiEnergie, omdat ik denk dat met de inzet van burgers de energietransitie vleugels kan krijgen.

Volt heeft mijn hart gestolen. Volt staat voor een sterk en politiek Europa. Het is tijd voor zo’n partij, want Europa is steeds meer op zichzelf aangewezen. Bovendien staan de Europese landen voor een aantal problemen die nationaal niet kunnen worden aangepakt. Alleen samen kunnen we komen tot een socialer en duurzamer Europa, zonder tegen elkaar te worden uitgespeeld. Alleen samen kunnen we de klimaatcrisis aan. Daarvoor is een politiek Europa nodig; een Europa van en voor de burgers. Daarvoor is Volt nodig.

Ik werk sinds een jaar bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ter ondersteuning van het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid. Daarvoor werkte ik ruim 15 jaar bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan onder andere energie en klimaat. En daarvoor was ik docent wetenschapsfilosofie aan de Wageningen Universiteit. Ik heb Milieuhygiene gestudeerd in Wageningen en ben gepromoveerd op het maatschappelijk debat over dierlijke biotechnologie. 

Woonplaats: Wageningen
Geboortdatum: 20 september 1956
Gender: Vrouw
LinkedIn
Facebook