Doke Hoekstra

#18

Mijn naam is Doke Hoekstra (DOOK; 1989). Ik ben altijd al leer -en nieuwsgierig geweest, steek mijn neus van jongs af aan graag in allerhande zaken, hou me bezig met fotografie, kunst en (cultuur)geschiedenis en laat me graag inspireren door historische figuren uit het verleden. Ik woon in Amsterdam Noord waar het nodige verandert en verschuift en er veel speelt en leeft onder burgers. Deze kennis zet ik in bij diverse sectoren, waaronder het bedrijfsleven, in de media en bij Volt.

In binnen- en buitenland heb ik veel mogen doen, leren, organiseren en realiseren. Dit heeft mij veel inzicht opgeleverd en mijn rechtvaardigheidsgevoel vergroot. Kansengelijkheid, sociale inclusie en (basis)rechten staan bij mij hoog in het vaandel; ik voel me verantwoordelijk om hiervoor op te komen. Mede hierdoor heb ik me aangesloten bij Volt.

Ik sta met het éne been bij mensen in de goot en met het andere bij mensen op de stoep. Aan de ene kant zet ik mij in om de schrijnende situatie te verbeteren van kinderen bij de voedselbank die nu al een grote achterstand dreigen op te lopen. Aan de andere kant ben ik actief als 'social matchmaker' & ‘changeagent’, waarbij ik diverse bedrijven, organisaties en gemeenten help bij het introduceren van maatschappelijk verantwoord ondernemen, sociale innovatie en het zichtbaar maken daarvan. Hiervoor maak ik actief gebruik van online mogelijkheden via social media nu de rol van traditionele media verandert. Ik reis hiervoor veelal als ‘razende reporter’ en ‘impactvlogger’ door het land, doe live verslag en mag mooie en soms heftige verhalen vangen, doorgeven en delen (zie de links onderaan).

Wat ik nu dagelijks doe is het beste te omschrijven met aanduidingen voor nieuwe bezigheden en beroepen die aan het ontstaan zijn: maatschappelijk ondernemer (met een maatschappelijke doelstelling op bedrijfsmatige manier diensten aanbieden), influencer en social matchmaker (in het sociale domein problemen oplossen en waar mogelijk positieve verandering teweegbrengen), impact reporter (indringend en geëngageerd verslag uitbrengen van politieke, maatschappelijke en actuele situaties en onderwerpen). Als vlogger (het op een laagdrempelige en toegankelijke wijze brengen van nieuws, en/of het bieden van een podium aan mensen/organisaties) deel ik verhalen en laat ik stem horen van mensen die anders niet gehoord worden. Zo ben ik op eigen initiatief gestart met de ‘#noordsidestory’ over Amsterdam Noord. Met #earlgreytv vlog ik met ouderen, haal daarbij mooie geschiedenissen op en deel ‘nu nog levende’ oorlogsverhalen. Onder andere met ‘De Oudste Vlogger van NL’ -tevens een bijzonder dierbare vriend-, de Sweet70 Community, RebellenClub, ‘Old Amsterdammers en Overgangsters maken we grappen, trappen lol en help hen tegelijk het digitale tijdperk in.

Daarnaast ben ik geruime tijd actief geweest als manager bij Resto VanHarte, een organisatie die in zijn buurtrestaurants mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding brengt om samen te bouwen aan een hechte gemeenschap en betere buurt.

Vorig jaar was ik als leidinggevende van een project voor de UNHCR aanwezig op Camp Moria in Lesbos; één van de Griekse vluchtelingenkampen. Daar heb ik aan den lijve ondervonden hoe schrijnend -en mensonterend de huidige situatie is en hoe ‘het afvoerputje van Europa’ dreigt uit te groeien tot een grote humanitaire ramp. Met een diep gevoel van schaamte, boosheid en machteloosheid keerde ik terug. Afspraken tussen de EU en Turkije worden nu al jaren niet nagekomen waardoor duizenden mannen, vrouwen en kinderen momenteel in mensonterende en uitzichtloze omstandigheden verkeren en aan hun lot worden overgelaten. Het is geen ‘sexy onderwerp’, maar we kunnen en mogen deze schandvlek binnen Europa niet langer accepteren. Wat mij betreft moet hier direct actie worden ondernomen. Onder andere met Volt zet ik me hiervoor in.

Als kandidaat voor Volt kom ik op voor gelijke kansen, (mensen)rechten en sociale inclusie en wil ik de menselijke maat binnen de politiek weer terugbrengen. Veel mensen die ik dagelijks spreek kunnen zich niet identificeren met een gevestigde partij en voelen zich niet gehoord en/of gezien. Brussel staat ver van de ‘gemiddelde’ burger af. Daarom is het van groot belang en hoogste tijd is om de Europa Unie naar de mensen te brengen en het politieke systeem uit de vorige eeuw nieuw leven in te blazen.

Ik ben er van overtuigd dat Volt Europa met al haar duizenden getalenteerde leden alles in zich heeft om tot een sterke beweging te groeien en een belangrijke bijdrage te leveren aan de vitalisering van Europa. Energiek, ondernemend, zeer gedreven en ambitieus, lever ik een bijdrage om de idealen van VOLT -op lokaal, nationaal en pan Europees niveau- dichterbij te brengen. Ik beweeg me net zo makkelijk tussen mensen in een lage, als tussen mensen met een hoge positie en breng die met elkaar in verbinding.

Onder andere door het schrijven van gedichten (veelal actueel, politiek en maatschappelijk getint) probeer ik de huidige tijdgeest te vatten. Deze ‘lightverse’ rijmpjes worden af en toe gepubliceerd en zet ik vaak in tijdens presentaties, debatten en events waar ik optreed, zoals deze:

Zonder Mascara mét een Missie & Last but not least…..

….Ben ik met goed fatsoen en heus verstand;
ook een tikkeltje bijdehand.

Leer -nieuwsgierig en gedreven
met een missie & hoger streven.

Geloof ik van ‘Haagse bluf’ tot ‘Brussels lof’,
in Europese sterrenstof!

Zonder koppen in het zand;
iets meer samen hand in hand.

Bouwen aan een eerlijk -en duurzame EU;
met de kracht van diversiteit en ’t individu.

Waar we vandaag ipv van morgen,
voor moeder aarde leren zorgen.

In binnen -en in buitenland,
geschiedenis schrijven met vaste hand.

Ik ‘DOOK’, ik doe, ik dicht,
ik vlog, report, bericht.

Met wind tegen en of wind mee,
Twitterstorm en op Tv

Weer keren van 't tij, de digitale evolutie,
actualiteit en een positieve revolutie.

In deze digitale en turbulente tijden
waar we bumperkleven, file rijden.

Het vaasje wankelt, Europa beeft;
van alles onderhuids speelt en ‘overleeft’

Geloof ik op hoop van zegen,
in nieuwe kansen nieuwe wegen.

In vrijheid gelijkheid broederschap
van kloof tot brug een nieuwe stap.

Waar we samen zoeken opnieuw vinden,
het één en ander weer verbinden.

Van dubbeltjes tot kwartjes,
met mens ipv zwartjes.

Van #boos naar #blij,
van dikke-ik tot samen-wij.

Waar we dansen dromen doen,
van plasticsoep tot kampioen.

Opstaan voor mensenrecht en idealen;
gewoon proberen en keihard falen.

Geborgenheid, vertrouwen;
samen aan een eerlijk en duurzame toekomst bouwen.

Van mond tot mond van deur tot dijk,
op straat, het binnenhof met arm en rijk.

Hoop ik met gedrevenheid en paarse kleuren
met Volt de EU wat op te fleuren.

Genderneutraal geëmancipeerd,
waar niemand meer zeurt of protesteert.

Zonder hokjes en of stempels;
met dijk ipv drempels.

Van globetrot tot huisjemus,
tot touwtjes uit de brievenbus

Met de sterren tot de maan,
zonder future space te gaan.

Samen bouwen aan die hemel op aarde,
voor kids en voor bejaarden.

Niet langer tussen wal en schip,
nu aan de horizon een stip;
Niet tegen maar Volt!!

Verwijzingen

Zoals beschreven, ben ik actief voor diverse bedrijven, gemeenten, organisaties en mediaplatforms als vlogger en reporter. Deze deel ik in principe niet onder mijn eigen kanalen, maar ik probeer er wel iets van weer te geven. Mijn eigen website en mediaplatform zijn ‘under construction’ -en hoop deze gauw te kunnen lanceren.

Neem voor een vollediger beeld van wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik zoal doe vooral een kijkje op Social Media.

Instagram @dokehoekstra
https://www.instagram.com/dokehoekstra/

IGTV @dokehoekstra
https://www.instagram.com/tv/BxMoCAHolPt/

Facebook @DOOK
https://www.facebook.com/DailyDook/

@dokehoekstra
https://www.facebook.com/doke.hoekstra
(in principe is deze vol en nodig ik mensen van harte uit om uitgebreider mee te kijken, delen, dromen, durven en doen @DOOK)

LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/dook/

YouTube; @dokehoekstra
https://www.youtube.com/channel/UCQVPX8TNCLbbJB32mH205wg

En verder

Radio; Wekelijks Live in de uitzending bij SALTO Radio voor ‘De Break van de Week met DOOK’ (met oa; #Stadsefratsen, de #noordsidestory, Straattaal, LarieKoek en WeekendTips voor mini-en maxima)
https://www.salto.nl/stadsfm/

IAMSTERDAM (Amsterdam Marketing)
https://www.iamsterdam.com/nl/blog/24h/24h-noord-dit-zijn-de-insidertips

Cafe Weltschmerz (Interviews en gesprekken vanuit Pakhuis de Zwijger)
https://www.youtube.com/watch?v=B37A2SvszxU&t=79s

SALTO Amsterdam
https://www.salto.nl/blog/ontdek-24h-amsterdam-noord/

Cafe Weltschmerz (Interviews en gesprekken vanuit Pakhuis de Zwijger)
https://www.youtube.com/watch?v=B37A2SvszxU&t=79s

Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 3 juni 1989
Gender: Vrouw

Twitter