Sfeervol Congres in Eindhoven groot succes!

Afgelopen zaterdag was het eerste Volt Nederlandcongres van dit jaar. Dankzij de fantastische voorbereiding en organisatie van het Stedenteam van Eindhoven konden bijna 200 aanwezige Volters probleemloos het volle programma doorlopen. Het ochtendprogramma stond in het teken van het vaststellen van de nieuwe Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Beide zijn met een overgrote meerderheid aangenomen. Na de lunch werd het middaggedeelte geopend door Laurens Dassen, voorzitter van Volt Nederland.

Het was een mooie middag met een rijk gevuld programma: Onze eigen MEP Damian Boeselager was ook naar Eindhoven afgereisd om Voltleden te ontmoeten en toe te spreken, plenair en tijdens een Q&A, over zijn werk in het Europees Parlement. Ook Valerie Sternberg, co-president Volt Europa was aanwezig om tijdens een drukbezochte Q&A-sessie vragen te beantwoorden van de leden. Daarnaast gaf zij, samen met Zuzana Struharova, European Policy lead, een Woman Empowerment workshop.

Vanuit het beleidsteam is er een update gegeven over de huidige stand van zaken door Frank Toeset en Ernst Boutkan en was er veel ruimte om vragen te stellen aan één van de thema-coördinatoren. De Vaste Kamercommissiewerkgroep hield een vergadering waaraan deelgenomen kon worden en de workshop over Workplace gaf mensen een helpende hand met wegwijs worden op dit platform.

Er zijn meerdere Volters af- en aangetreden tijdens wisseling van samenstelling van het Bestuur, de Kandidatencommissie en de Kascommissie.

Emmy Mol is toegetreden tot het bestuur van Volt Nederland met beleid als aandachtsgebied. Er is afscheid genomen van drie bestuursleden, namelijk Aida Tunovic, Tom Bolsius en Onno Lixenberg.

De kandidatencommissie heeft een nieuwe samenstelling met Peter-Paul de Leeuw, Luit Italianer, Melany Maximus, Peter Blok, Peter Eigenhuis, Rene Spekschoor, Sacha Muller en Wouter Put. Frans Jacobs, Janneke Lely en Julie Hooft Graafland zijn afgetreden.

Tevens is er een nieuwe Kascommissie benoemd met Ellen Berkers, Martin Gravelotte en Wouter Barends als nieuwe leden.

We willen alle afgetreden Volters hartelijk danken voor hun ongelofelijke bijdrage en enorme inzet de afgelopen 1,5 jaar. Zonder hen had Volt Nederland niet de stappen kunnen zetten om te komen waar we nu zijn.

Een belangrijk moment van het congres was de lancering van de visie van Volt in Nederland. Klik hier om het inspirerende filmpje te zien. We gaan de komende maanden hard werken aan de naamsbekendheid van Volt binnen Nederland. Posters, flyers en stickers liggen klaar. Doe mee en vertel zoveel mogelijk mensen Volts verhaal.