Congres

Congres 9 maart

Op 9 maart waren Volters en geïnteresseerden welkom in Het Huis Utrecht voor het eerste partijcongres van Volt Nederland. De locatie lag op een steenworp afstand van waar de partij ooit zijn eerste stappen zette. Het was een prachtige ervaring om met meer dan 200 man in een overvolle zaal vol enthousiaste leden te zitten.

Bij stemming is de nr. 2 van de lijst vastgesteld: Nilüfer Vogels. Met een concreet beeld van wat zij in Brussel en voor Volt kan betekenen wist zij de leden te overtuigen van haar kwaliteiten in het debat met mede vrouwelijke top kandidaten. Ook werd met 98% van de stemmen Justus de Visser verkozen tot lijstduwer. In zijn speech riep hij op tot begrip voor het belang van de Europese Unie en in het bijzonder de rol van Nederland in het democratischer maken  van de EU. Europese samenwerking is volgens hem essentieel maar ook enorm complex. Hij eindigde met de woorden 'ruzie maken is het makkelijkste wat er is, vrede het moeilijkste'.

De kandidatenlijst heeft een gemiddelde leeftijd van 33 jaar en een 50-50 verdeling man-vrouw, een feit waar de lijsttrekker Reinier van Lanschot trots op is. . Na een spetterend optreden van de Breunion Boys sprak Reinier de congresleden toe. Met energie en gedrevenheid sprak hij over de ambitie van Volt om te bouwen aan een federaal Europa. Door samen te werken in de EU kunnen grensoverschrijdende problemen worden aangepakt. Gezien nationale politici niet vanuit een  algemeen Europees belang denken moet de burger beter inspraak krijgen op EU niveau, iets waar Volt zich hard voor willen maken. Reinier sloot zijn toespraak af met de woorden: 'Wij zijn Volt, Wij zijn Europa'.

Klik hier voor de volledige kandidatenlijst.