Boris van Bokhoven

Kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen

Europa is niet ver weg of ergens anders, het is hier en nu. Net zo goed dat ik tegelijkertijd een Nederlander, Hagenaar en Europeaan ben met mijn eigen persoonlijke aspiraties. Het is tijd voor een toekomstgerichte Europese Unie waar de burger centraal staat, door samen te werken en onze krachten te bundelen. Het is tijd voor Volt.Mijn naam is Boris van Bokhoven, Kandidaat voor de Europees Parlementsverkiezingen, en ik wil een verschil maken! 

Met veel plezier woon ik zeven jaar in Den Haag, waar ik binnenkort ook ga samenwonen met mijn vriendin. Den Haag bevalt mij goed; het is een fijne stad om te wonen, het ligt centraal in de randstad(wat handig is voor mijn werk) en het strand ligt op fietsafstand. Hiervoor heb ik twaalf jaar in Leiden gewoond, waar ik ook heb gestudeerd. Tegenwoordig werk ik als adviseur bij een grote IT-dienstverlener waar ik opdrachten uitvoer bij verschillende organisaties. Deze afwisseling in werkzaamheden en opdrachtgevers maakt mijn werk leuk. In mijn vrije tijd kom ik graag buiten en ben ik actief bezig, in ieder geval weg van het beeldscherm.

Ondanks mijn prettige bestaan heb ik het gevoel dat iets niet klopt in onze samenleving. Ik zie in mijn directe omgeving een groeiende sociale ongelijkheid, verdeeldheid in opvattingen, en bovenal een gebrek aan visie en ambitie om eenduidig iets te doen aan de grote hedendaagse uitdagingen.

Ik ben daarom actief geworden bij Volt, want we daadkracht en durf nodig om deze uitdagingen aan te pakken. Verschuilen achter de dijken en terugverlangen naar vervlogen tijden kan niet meer. Als IT-consultant zie ik bijvoorbeeld dat flexcontracten de norm zijn geworden en dat robotisering en artificial intelligence hard in opkomst zijn. Dit zijn ontwikkelingen die een immens effect (gaan)hebben op onze samenleving, terwijl veel van onze voorzieningen nog gebaseerd zijn de vorige eeuw.Het is tijd om vooruit te kijken, de feiten te aanvaarden en groot durven denken in effectieve oplossingen voor alle Europese burgers. Want ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke belangen(schone en veilige leefomgeving, welvaart, rechtvaardigheid, enz.) hetzelfde zijn als die van mijn Duitse of Italiaanse mede-Europeaan.

Woonplaats: Den Haag
Geboortedatum: 15 april 1981
Geboorteplaats: Montélimar, Frankrijk
Geslacht: Man
LinkedIn
Facebook