Boris van Bokhoven

Kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen

Europa is niet ver weg of ergens anders, het is hier en nu. Net zo goed dat ik een Nederlander, Hagenaar en Europeaan ben maar mijn persoonlijke belangen niet veranderen. Daarom is het tijd voor Volt, om een nieuw impuls te geven aan een toekomstgericht Europa waar de burger centraal staat, door samen te werken en onze krachten te bundelen.
Mijn naam is Boris van Bokhoven, Kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen, en ik wil een verschil maken.

Met veel plezier woon ik al zeven jaar in Den Haag en binnenkort ga ik met mijn vriendin samenwonen. Ik vind Den Haag een fijne stad om in te wonen, het ligt centraal in de randstad (wat prettig is voor mijn werk) en het strand op fietsafstand vind ik echt een luxe. Hiervoor heb ik twaalf jaar in Leiden gewoond, waar ik ook gestuurd heb. Ondanks mijn studie bestuurskunde ben ik na mijn afstuderen echter niet bij de overheid gaan werken, zoals voor de hand lag, maar in het informatiemanagementdomein. Tegenwoordig werk ik als adviseur bij een grote IT-dienstverlener waar ik opdrachten uitvoer bij verschillende organisaties. De afwisseling in werkzaamheden en opdrachtgevers blijf ik erg leuk vinden aan mijn werk. In mijn vrije tijd kom ik graag buiten en vind ik het leuk om te sporten, weg van dat beeldscherm. In de zomermaanden ga ik dan ook graag zeilen op de Kagerplassen. Desondanks bleef bij mij het gevoel groeien dat er iets niet klopt in onze samenleving. Ik zie een groeiende sociale ongelijkheid, maar een gebrek aan visie en ambitie om hier echt iets aan te doen.

Daarom ben ik actief geworden bij Volt. We hebben daadkracht en durf nodig om deze grote hedendaagse uitdagingen aan te pakken. Verschuilen achter de dijken en terugverlangen naar vervlogen tijden kan niet meer. Als IT-consultant zie ik bijvoorbeeld dat flex-contracten de norm zijn geworden en dat robotisering en artificial intelligence hard in opkomst zijn. Het zijn ontwikkelingen die een immens effect (gaan) hebben op onze samenleving, terwijl ons pensioenstelsel nog gebaseerd is op de arbeidsmarkt van de vorige eeuw. Daarom moeten we vooruit durven te kijken, de feiten aanvaarden en in oplossingen gaan denken, voor alle Europese burgers. Want ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke belangen (schone en veilige leefomgeving, welvaart, rechtvaardigheid, enz.) nagenoeg hetzelfde zijn als die van mijn Duitse of Italiaanse mede-Europeaan.Created with NationBuilder