Bibi Wielinga

Ik ben Bibi Wielinga, met zeventien jaar ben ik de jongste kandidaat voor de Europese verkiezingen. Ik wil dat mijn generatie verantwoordelijkheid kan nemen voor haar eigen toekomst. Wij zijn degenen die over 50, 60, 70 jaar nog op deze planeet willen kunnen leven. Wij zullen het voelen als klimaat, het humaan omgaan met migratie en de gevolgen van globalisering worden behandeld als onbelangrijke problemen van de toekomst, want wij zijn die toekomst.

Volt is de partij waarmee ik dit probleem aan wil pakken, de enige partij die jongeren daadwerkelijk serieus neemt door géén jongerenafdeling te hebben. De stem van jongeren is volwaardig, wij worden niet voor een adviserende rol in de kinderstoel geduwd. Hier ben ik een voorbeeld van, een kandidate die zo jong is dat ze niet mag stemmen bij verkiezingen waar ze zelf kandidaat voor is. Maar als ik word gekozen dan ga ik nog dit jaar naar het Europese Parlement om te vechten voor de toekomst van jongeren.

Volt wil dat jongeren hun plek opeisen in de politiek, dus ook in die van Europa. Als een jong persoon stemt is dat een stem voor de toekomst, op wie dat ook mag zijn. Stem toch, het liefst, op Volt.
Er zijn voor mij twee grote redenen waarom een stem voor Volt een stem voor onze toekomst is. Ten eerste gaan wij ervoor zorgen dat er over die 50, 60, 70 jaar nog een planeet is waarop wij onze dromen kunnen verwezenlijken. Dat betekent het aanmoedigen en implementeren van radicale veranderingen op het gebied van duurzaamheid. Wetenschappers noemen verschillende grenzen, maar we weten in ieder geval dat we niet lang meer hebben voordat de schade die wij aanrichten onomkeerbaar is. Het is onze taak om keihard te vechten voor de planeet waar wij nog zo lang op willen leven.
Ten tweede moeten we niet vergeten dat die wereld er heel anders uit gaat zien dat die van nu. We moeten onszelf voorbereiden op de revolutionaire invloed die technologie nog op onze samenleving gaat hebben. De arbeidsmarkt van de toekomst zal niet meer gebaseerd zijn op full-time banen en het focussen op één beroep of gebied van expertise. Wij willen ons voorbereiden op een flexibele arbeidsmarkt waar om- en bijscholing een grote rol gaat spelen.

Deze twee redenen, maar vooral de enthousiaste mensen van Volt hebben mij overtuigd om mezelf kandidaat te stellen. Wij zijn opgebouwd door vrijwilligers, mensen die geloven in de kracht van Europa en hoop hebben voor de toekomst die wij zelf nog kunnen bouwen.
Wil je hier zelf achter komen? Kom vooral langs bij één van onze evenementen, wie je ook bent, je wordt met open armen ontvangen.

Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 24 oktober 2001
Geboorteplaats: Amsterdam
Geslacht: Vrouw
LinkedIn
Facebook