Apeldoorn moet alsnog voor de Europese verkiezingen borden plaatsen vindt D66

Apeldoorn moet alsnog voor de Europese verkiezingen borden plaatsen waarop politieke partijen hun verkiezingsposters kunnen hangen. Dat vraagt de D66-fractie aan burgemeester en wethouders. Een wildplakactie van de Europese partij Volt laat volgens D66 zien dat Apeldoorn nu een verkeerd signaal afgeeft.

Volt ging vorige week tot het plakken op gemeentelijke panden over omdat Apeldoorn de Europese partijen daar elders onvoldoende gelegenheid voor biedt. De plaatselijke afdeling benadrukte dat een gemeente partijen volgens de Kiesraad de mogelijkheid daartoe niet mag onthouden.

Fout signaal

Collegepartij D66 vindt dat de gemeente een fout signaal afgeeft, ook met de reactie die in de Stentor werd gegeven. De gemeentewoordvoerster legde daarin namelijk uit uit dat de verkiezingsborden wel werden geplaatst bij de verkiezingen voor de gemeenteraad en Provinciale Staten, maar dat de kosten voor de Europese verkiezingen worden uitgespaard omdat die ‘toch wat verder afstaan van de gemiddelde inwoner’.

Opheldering

In raadsvragen die maandag zijn ingediend vraagt D66 opheldering van burgemeester en wethouders over die uitspraak. De partij zegt Europa en de Europese verkiezingen wél belangrijk te vinden en wil weten of dat ook voor B en W geldt. Ook pleit D66 ervoor om alsnog met spoed een publiekscampagne wordt gestart, om de verkiezingsopkomst te vergroten.

Alle hens aan dek

De verkiezingen worden al over ruim drie weken (23 mei) gehouden. Vindt de partij dat met stoom en kokend water de borden tevoorschijn moet toveren om dat nog enig effect te laten sorteren? ,,Ja,’’ zegt fractievoorzitter Maarten van Vierssen. ,,Nu de gemeente het verkeerde signaal heeft afgegeven is het alle hens aan dek om dit te doen.’’

Bron: https://www.ad.nl/apeldoorn/apeldoorn-moet-na-wildplakken-toch-verkiezingsborden-plaatsen-vindt-d66~a14a93eb/