Volt Nederland

Volt Nederland is een progressieve politieke partij die deel uit maakt van de pan-Europese, progressieve beweging Volt Europa. Deze beweging wil op een vernieuwende manier politiek bedrijven om tot echte verandering te komen voor alle Europeanen. Dit is nodig om de huidige en toekomstige veranderingen het hoofd te kunnen bieden. Op grote grensoverschrijdende maatschappelijke kwesties zoals klimaatverandering, economische ongelijkheid, migratie, internationale conflicten, terrorisme en de invloed van technologische veranderingen, schiet de landelijke politiek te kort en is het noodzakelijk om samen als één Europa de krachten te bundelen. Wij, als grensoverschrijdende partij Volt Europa, geloven dat we Europeanen kunnen verbinden, tot inzichten kunnen laten komen en elkaar kunnen laten helpen om tot betere en efficiëntere oplossingen te komen voor de huidige problematiek. Een nieuwe manier van politiek bedrijven op een pan-Europese schaal, in een nieuwe tijd.

 

Geschiedenis

De inspiratie voor deze beweging komt voort uit Brexit en andere ontwikkelingen van 2016. Geschrokken door gebeurtenissen op het continent en de teleurstellende reactie hierop, verzamelde Andrea Venzon, een jonge Italiaan die niet politiek actief was, een groep gelijkgestemde mensen en begon een discussie over wat te doen. Op 29 maart 2017, toen Artikel 50 werd geactiveerd, maakte de groep een Facebookpagina aan en begon zich te verzetten tegen de status-quo. Zonder geld, grote namen of politieke steun is Volt nu uitgegroeid tot een beweging van honderden supporters in elk land binnen de Europese Unie. Volt ziet de reactionaire, populistische tendens die de waarden bedreigt waar onze leden in geloven. Ook ziet Volt dat traditionele politieke partijen geen aantrekkelijk en pragmatisch antwoord hebben op de uitdagingen van onze tijd.

Doelstelling

Volt begint politieke partijen in verschillende Europese landen om mee te doen aan verkiezingen op Europees, nationaal en lokaal niveau, met dezelfde waarden, politieke idealen en doelstellingen. Zo is Volt Nederland nu ook in ons land actief. Ons eerste doel is het winnen van de Europese verkiezingen van 2019, en we willen ons kandidaat stellen in minstens 7 Europese landen. Waarom 7? Omdat, als de beweging erin slaagt om 25 Europarlementariërs te laten verkiezen, ze de eerste verenigde en transnationale partij in het Europees Parlement kan vormen - iets dat nog nooit eerder is gelukt in de geschiedenis van ons continent! Na de Europese verkiezingen begint Volt haar campagne voor landelijke en lokale verkiezingen, in heel Europa en verder!

Opmerkingen? Stuur ons een bericht!