Laurens Dassen gekozen als lijsttrekker van Volt!

Laurens Dassen gekozen als lijsttrekker van Volt!

6/9/2020, 8:48:37 AM
Laurens Dassen gekozen als lijsttrekker van Volt!


Zaterdag 6 juni vond het online ledencongres van Volt plaats. Het was een belangrijke dag waarop wij onze lijsttrekker en top-kandidaten kozen. En wat een dag was het! De energie spatte van het beeldscherm af. 

Na een spannend laatste debat waarin Dylan Ahern (medeoprichter van de Kiesmannen) kritische vragen stelde aan de kandidaten, werd van de drie kandidaten Laurens Dassen met een overtuigende meerderheid van 54% van de stemmen gekozen als lijsttrekker. Hij gaat ons vertegenwoordigen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens Laurens brengt Volt hoop. Hoop op een nieuwe manier van politiek bedrijven waarin mensen, Europa en de lange termijn centraal staan. Hij zegt: “Het is aan ons om de Europese koers van Den Haag te wijzigen. Nederland wordt geen dwarsligger, maar een leider van Europese vooruitgang, samen strijden we voor een rechtvaardige, menswaardige en duurzame wereld.

Wij kozen deze dag niet alleen onze lijsttrekker, maar ook onze vijf  top-kandidaten op de kieslijst. Nilüfer Gündoğan (2), Ernst Boutkan (3), Marieke Koekkoek (4), Martin Gravelotte (5) en Bibi Wielinga (6) gaan samen met Laurens het Volt verhaal verkondigen. 

Tot slot leverde deze dag Volt drie nieuwe bestuursleden op. Drie sterke en gepassioneerde vrouwen komen het bestuur versterken met hun kennis en ervaring. Annelies Drost als co-voorzitter, Helen Vos als penningmeester en Irene Kovacs als bestuurslid campagne. 

Kortom, Volt is klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen en zorgt voor nieuwe energie in de politiek! 

8 juni 2020, Utrecht.